Cat susah sangat ke? How I Pass My CAT


#1

How I Pass My CAT

August 17, 2017 - shukeryacca

Macam yang you guys know im doing acca right now. Result pun takde lah bagus sangat. And most of the paper pun second attempt baru pass. Tapi i hope i can share my cat experience with you guys. Macam mana nak pass CAT. Pass ya bukan prize winner, saya pun cukup2 makan je.

1) Tanya your senior

Instead of korang tanya CAT susah ke? ACCA susah ke? Why dont korang tanya macam mana nak attempt that paper. Kalau ada yang score like 90+, ask them how they do it, percayalah most of them will share their ‘secret recipe

2) Buat Exam Kit

Exam kit ialah tips yang i dapat from most of my senior. Buat sekali dua kali tiga kali. And yes memang berkesan sangat. Macam masa saya sat for CAT dulu, saya pakai exam kit BPP.

3) Baca buku teks

Teknik ni valid ke tak? Dari pandangan peribadi saya paper macam FAB, anda wajib baca haha. sebab teknik exam kit tu tak menjadi. CAT punya paper ni you guys kena buat experimen whether this method work or not. That’s why mock kena pergi.

Again, kalau ada prize winner atau top scorer yang baca pasal article saya ini. Tolong tambahkan kat ruangan komen apa yang boleh bantu untuk score CAT. Sekian.

http://shukeryaffendy.com/blog/2017/08/17/how-i-pass-my-cat/