Ask Me Anything About Certified Accounting Technician (CAT) - ACCA


#1

Foundation in accounting


CAT-ACCA Programme in Malaysia
#2

What is your question?


#3

Can you elaborate more about this course and the difference between cat and acca?


#4


#5

Thank you @syazanadiah


#6

You’re welcome :slight_smile:


#7

May i know berapa lama those course tu kena ambik?
CAT> ACCA
DIPLOMA > ACCA
DIPLOMA > DEGREE>ACCA
ALEVEL> ACCA
MATRIKS> DEGREE >ACCA


#8

Usually CAT will takes 1 year or 1.5 years while ACCA minimum takes 3 years.


#9

Meaning its the shortest route antara option yang lain lah ya ?


#10

Yups. Like fast track for professional programme :wink:


#11

Which one is better. Cat-acca or dip-degree-acca?


#12

Bergantung kepada kemampuan diri kita. Kalau nak cepat buat ACCA. Better ambik CAT. Tapi memang kena work hard, stay focus at all time sebab dia quite tough. Kalau nak yang chill/ tak pressure/ mudah sikit ambik diploma dulu. Satu lagi, kalau teringin nak kerja kerajaan, baik ambik diploma, sebab sijil cat selalunya kena kerja swasta, kerajaan x pandang sijil ni lagi buat masa sekarang.


#13

ACCA Global Simpson Scholarship Fund

Closing Date: 29 April 2016


#14

Hi. I had been offered cat-acca in kptm kl for july intake 2016. Should I proceed to go there or just wait for the upu announcement? I want to pursue doing ACCA …


#15


#16

hi rasyidah how do you know that you got the offer to the kptm. i did asked for the cat acca program the other day. thanks


#17

Sy check kat web die. Then sy ditawarkan di kptm kl… Sy pon serba salah nk
pergi ke x. Tapinya kat situ ade program cat-acca which means it is a fast
track la kan untuk ACCA. Yg sy risau berkenaan yuran dn sebagainya…

Macam mana?


#18

Cuba mohon pinjaman MARA, biasiswa kerajaan negeri, zakat atau lain-lain.


#19

you can do convertible loan by mara. check kat website mana?


#20

Emm pinjaman Mara tu, buleh ke sy apply bile sy mule2 daftar??